Правителството одобри отчет за изпълнение на мерките от Плана за

...
Правителството одобри отчет за изпълнение на мерките от Плана за
Коментари Харесай

23 проекта в различни сектори са подкрепени от програмата JASPERS през 2018 г.


Правителството утвърди доклад за осъществяване на ограниченията от Плана за деяние 2014-2020 година на JASPERS (Съвместна помощ за подготовката на планове за Европейските региони) през 2018 година В рамките на предходната година 23 плана са получили експертна помощ, целяща повишение качеството на подготвяната документи по предпочитани национални планове, финансирани от Европейските структурни и капиталови фондове, както и за усилване на институционалния потенциал на структурите, виновни за ръководството на политиките в съответните браншове.

Проектите са в областите превоз, околна среда, енергетика, здравна инфраструктура, създаване на интелигентни градове и административен потенциал. Допълнително е деклариран интерес за даване на техническа помощ за 14 плана в околна среда и 1 план в просвета и обучение, съобщавата от пресцентъра на Министерски съвет.

JASPERS е обичаен сътрудник в напъните на страната ни за реализиране на дейно асимилиране на средствата от фондовете на Европейския съюз. Предоставяната по линия на самодейността техническата помощ е безплатна за страната.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР