Правителството одобри Наредба за качеството на социалните услуги. Приемането на

...
Правителството одобри Наредба за качеството на социалните услуги. Приемането на
Коментари Харесай

Нова наредба регламентира методите за контрол на качеството на социалните услуги

Правителството утвърди Наредба за качеството на обществените услуги. Приемането на нормативния акт е регламентирано в Закона за обществените услуги. Целта му е да сътвори условия за повишение на качеството на обществените услуги и тяхната успеваемост в поддръжка на хората, които ги употребяват. За постигането на този приоритет главен акцент е подложен върху професионалната подготовка на чиновниците, които дават обществени услуги, и обезпечаването на благоприятни условия за тяхното образование, кариерно и личностно развиване.

С наредбата се дефинират стандартите за качество на обществените и интегрираните здравно-социални услуги, както и критериите за тяхното осъществяване. Те са съобразени с типа на обществената услуга и характерните потребности на хората, които я употребяват. Стандартите включват условия за организацията и ръководството на услугите, за броя и квалификацията на

чиновниците и критерии за успеваемостта на постигнатите резултати в поддръжка на хората.

Доставчиците се задължават да обезпечават задоволително на брой чиновници с нужната професионална подготовка, както и да обезпечат условия за повишение на тяхната подготовка. С наредбата се регламентират и методите за мониторинг на качеството на обществените услуги от общините и другите снабдители, както и от Агенцията за качеството на обществените услуги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР