Правителството одобри мярката - отлагане на част от годишното концесионно

...
Правителството одобри мярката - отлагане на част от годишното концесионно
Коментари Харесай

Правителството отложи изплащането на част от концесионно възнаграждение на летищата във Варна и Бургас

Правителството утвърди мярката - отсрочване на част от годишното концесионно заплащане за второто полугодие на 2022 година на летищата в Бургас и Варна.

С това Решение отсрочената част от концесионното заплащане за второто полугодие на 2022 година следва да бъде осъществено в период до 31.01.2025 година, вместо в договорно открития период - до 31.01.2023 година, оповестиха за Moreto.net от държавната пресслужба.

Искането на сдружението е отправено въз основа и при изискванията на признатата със Съобщение на Европейската комисия Временна рамка за ограничения за държавна помощ при рецесии в поддръжка на стопанската система след експанзията на Русия против Украйна (2022/С 426/01). Конфликтът е оказал отрицателно влияние върху трафика на гражданските летища в Бургас и Варна, които са ситуирани в непосредствена непосредственост до териториите на военните дейности.

Със свое Решение State Aid SA. 105987 (2023/N) - Bulgaria TCF: Concession fee deferral for Burgas and Varna airports от 08.02.2023 година Европейската комисия е одобрила използването на мярката по отношение на отлагането на част от концесионното заплащане.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР