Правителството одобри допълнителни средства в размер до 6,5 млн. лв.

...
Правителството одобри допълнителни средства в размер до 6,5 млн. лв.
Коментари Харесай

Земеделското министерство получи нови 5,1 млн.лв.

Правителството утвърди спомагателни средства в размер до 6,5 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за закупуване на ваксина против болестта "Син език ".

Чрез поголовната имунизация на всички възприемчиви животни към болестта "Син език " на територията на страната, ще се подсигурява положителното здравословно положение на животните и няма да се допусне зараза измежду животните.

Също по този начин се отпускат спомагателни разноски по бюджета на Държавен фонд "Земеделие " за 2020 година за подкрепяне на земеделските стопани, които отглеждат животни, пчели, плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза, посредством помощ de minimis. 2,5 млн. лева от средствата са за преструктуриране на разноските по бюджета на Държавен фонд "Земеделие " за 2020 година

А общият финансов запас по държавна помощ de minimis е в размер на 49 млн. лева

Правителството отпусна спомагателни 5,1 млн. лева по бюджета на земеделското министерство.

Това ще разреши нарастване с 30% на заплатите за личен състав на администрация, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от Covid-19, в това число за чиновниците на първа линия, чиито отговорности включват обслужване и надзор "на терен " с директен контакт с други лица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР