Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните

...
Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните
Коментари Харесай

12 млн. лв. за новите лични документи ще получи МВР


Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2019 година Разходите в размер до 12 000 000 лева са за финансово застраховане на подписани контракти за осъществяване на действия, свързани с издаването на българските персонални документи, оповестяват от държавната пресслужба.

Разходите евентуално са свързани с идните промени и въвеждането на биометрични данни, както гласоподаваха депутатите. От 1 октомври 2020 година новите персонални карти ще имат чип с биометрични данни. Международният паспорт може да е с годност от 5 или 10 години. Само хората над 18-годишна възраст може да имат паспорти с десетгодишна годност. На децата до 18-годишна възраст ще се издават единствено паспорти със период на годност 5 години.

Очаква се до 1 януари 2021 година Министерство на вътрешните работи да обезпечи нужните механически и програмни средства за издаване на паспорти със период на годност 10 години. С измененията нашите сънародници в чужбина могат да получават документите си и отвън страната персонално, по пощата или посредством куриерска компания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР