Правителството одобри допълнителни разходи 2019 г. за организирането и провеждането

...
Правителството одобри допълнителни разходи 2019 г. за организирането и провеждането
Коментари Харесай

Отпускат се средства за организирането и провеждането на пътуването на Папа Франциск в България

Правителството утвърди спомагателни разноски 2019 година за организирането и провеждането на апостолическото пътешестване на Негово Светейшество Папа Франциск в България на 5-7 май, оповестяват от държавната пресслужба.

Официалното посещаване на президента на Ватикана и глава на Римокатолическата черква, Негово Светейшество Папа Франциск в България е първо посещаване на глава на Ватикана и на Римокатолическата черква от 17 години насам.

То има значимо значение за одобряване на България като модел за етническа и религиозна приемливост и като мотив за позитивни послания към българската общност за мир и благоденствие.

Негово Светейшество Папа Франциск ще извърши апостолическо пътешестване в България от 5 до 7 май 2019 година, с цел да поздрави българския народ и да даде на всеки българин своя благослов за мир и благополучие.

Той ще се срещне с представителите на държавните управляващи, с Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, с дипломатическия корпус и с гражданското общество. Папа Франциск ще се срещне също с представителите на религиозните вероизповедания, като по време на своята аудиенция ще посети градовете София и Раковски.

Допълнителните разноски за 2019 година, които се утвърждават с държавното разпореждане, са в размер на 866 000 лева От тях по бюджета на Министерския съвет се отпускат 759 000 лева За Министерството на вътрешните работи са планувани 77 000 лева, а за Националната работа за защита - 30 000 лева

Средствата се обезпечават посредством преструктуриране на разходите/трансферите по централния бюджет за актуалната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР