Правителството няма отношение на кого ЧЕЗ ще продаде активите си

...
Правителството няма отношение на кого ЧЕЗ ще продаде активите си
Коментари Харесай

Правителството нямало отношение на кого ЧЕЗ ще продаде активите си

Правителството няма отношение на кого ЧЕЗ ще продаде активите си в България. Това съобщи министърът не енергетиката Теменужка Петкова в ефира на bTV.

Тя уточни, че следи информацията към договорката, само че регулаторните органи в страната ще преценяват дали купувачът е допустим.

„ Трите ЕРП-та са приватизирани, те са частна благосъстоятелност и могат да се продават. Според нашето законодателство, регулаторните органи би трябвало да се произнесат при сходен вид покупко-продажби. КФН към този момент прави инспекция, следва да се произнесе Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР ”, сподели енергийният министър.

Теменужка Петкова съобщи, че всяка една компания може да се опита да придобие ЧЕЗ, визирайки предходния покупател „ Инерком ”. Тя добави, че договорката не е била утвърдена от Комисия за защита на конкуренцията и тематиката е завършена. Енергийният министър сподели още, че не разяснява работата си с Гинка Върбакова, само че се чуват по празници.

По думите на Петкова, зад „ Еврохолд ” няма политически тил. „ Г-н Христов застана с лицето си, сподели кой стои зад тази компания – той и акционерите. Това е договорка, която се осъществя по чешкото законодателство. Няма по какъв начин българската страна да оказва въздействие на сходен вид договорка и би трябвало да се спре с сходен тип спекулации ”, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР