Правителството няма намерения да продава държавна земя, защото не е

...
Правителството няма намерения да продава държавна земя, защото не е
Коментари Харесай

Николай Денков: Правителството няма намерения да продава държавна земя, защото не е изгодно

Правителството няма планове да продава държавна земя, тъй като не е преференциално. Това разгласи министър председателят Николай Денков, който отговя на въпроси на депутатите по време на парламентарен надзор през днешния ден.

" Първо няма да се продават земи и тази тематика е завършена, каквито и писма да са разменяни сред двете министерства - на земеделието и на финансите. Говорих и с двамата министри, каква е била повода да се организира такава връзка, може да попитате тях и те ще ви отговорят. Не е преференциално и няма да се продава земя ", разяснява Денков в отговор на въпрос на депутата от Има Такъв Народ СТанислав Балабанов.

Денков добави още, че не са скандални бюджетите на Асен Василев като финансов министър, а в противен случай - извършват се и тази година също ще бъде изпълнен бюджета.

" Напълно обикновено е да си пишат министри, единят да пита дали е обикновено да се продава земя и другият да му каже, че не е преференциално. Тогава предлагането се отдръпва и не е признато. Напълно е обикновено ", добави Денков.

Средата у нас за правене на бизнес е проблематична към момента разяснява още министър председателят в отговор на депутата от Българска социалистическа партия за България Румен Гечев.

" Успехът на Румъния се дължи на това, че тя реформира правосъдната си система преди 10 години. Един от сериозните проблеми е средата за правене на бизнес у нас ", сподели още Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР