Правителството не се справя с кризата. Нещо повече - правителството

...
Правителството не се справя с кризата. Нещо повече - правителството
Коментари Харесай

Нинова лансира отмяна на плоския данък и замяна с прогресивен

Правителството не се оправя с рецесията. Нещо повече - държавното управление е една от аргументите рецесията да се задълбочава, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

По думите й държавното управление се проваля в ръководството на рецесията поради изборите: „ Страх ги е от реакцията на хората. Харчат парите и дефинират бюджета за идната година не дълготрайно, не държавнически и за трайното решение на проблемите, а предизборно. Временно да се раздадат едни пари, както на пенсионерите – по 50 лева до март. Гледат да закърпят ситуацията до изборите – всеки изхарчен лев да е един обезпечен или платен глас. Това също е причина за задълбочаване на рецесията “.

Соцлидерката дефинира като несъответстващо държанието на премиера Борисов, който по думите й се похвали за стопански напредък в България на фона на международна рецесия.

"Още на идващия ден Евростат го опроверга и приземи. Агенцията разгласява публични данни, от които се вижда, че стопанските системи на Европейски Съюз бележат близо тройно по-висок растеж спрямо нашата. Средно през третото тримесечие стопанските системи на Европейски Съюз са нараствали с 11.6 %, до момента в който растежът на Брутният вътрешен продукт на България е едвам 4.3%. В Италия е 16.1%, в Испания - 16.7%, във Франция - 18.2%. Съизмеримите Чехия и Полша са по-добре от нас - надлежно 6.2% и 7.7%. Това е по този начин, тъй като държавните управления им взеха съответни ограничения на икономическата рецесия още пролетта и лятото, а българското държавно управление не направи нищо. Всеки ден ръководещите надуват фанфари и се хвалят по какъв начин всичко е розово. Те живеят успореден свят. Реалностите са безусловно други “, разяснява пред БНР Корнелия Нинова.

Тя показа и различния държавен бюджет на Българска социалистическа партия, който включва преизчисляване на всички пенсии с нов коефицент на средноосигурителния приход. Предлага се също анулация на плоския налог и въвеждането на напредничав подобен. Както и понижаване Данък добавена стойност на медикаментите от 20% на 9 %.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР