Правителството назначи заместник-министъра на земеделието, храните и горите доц. д-р

...
Правителството назначи заместник-министъра на земеделието, храните и горите доц. д-р
Коментари Харесай

Зам.-министър Янко Иванов става член на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига


Правителството назначи заместник-министъра на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов за член на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига, на мястото на някогашния зам.- министър доктор Цветан Димитров.

Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига се състои от петима членове, шефа - проф. доктор Бойко Ликов, заместник-министрите на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов и доктор Лозана Василева и заместник-министрите на опазването на здравето доктор Бойко Пенков и Светлана Йорданова.

През 2016 година Центърът за оценка на риска по хранителната верига беше преструктуриран във вторичен разпоредник с бюджет към министъра на земеделието и храните с приемането на Закона за Центъра за оценка на риска по хранителната верига, напомнят от държавния пресцентър.

Центърът прави научна оценка на риска по проблеми, които директно или индиректно засягат здравето на животните, растителните артикули и сигурността на храните. Той изготвя научни мнения до способените органи и институции за взимане на решения за ръководство на рисковете по хранителната верига.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР