Правителството на Япония е готово да вземе участие в международния

...
Правителството на Япония е готово да вземе участие в международния
Коментари Харесай

Япония иска да се включи в създаването на орбитална станция над Луната

Правителството на Япония е готово да вземе присъединяване в интернационалния план по основаването на изследователска станция в орбита над Луната, заяви в. " Санкей ", представен от ТАСС.

Идеята за сходна задача беше препоръчана от Съединени американски щати. Тя беше подкрепена от Комитета за асимилиране на космоса към Министерския съвет на Япония. L Японското галактическо ведомство желае да се включи в създаването на уред, който да може да доставя от лунната орбита хора и товари на повърхността на естествени сателит на Земята. Предполага се, че тези стратегии ще могат да бъдат осъществени в 20-те години на този век, съобщи Българска телеграфна агенция.

В същото време Токио не има намерение да усилва финансирането на своите галактически планове, отбелязва в. " Санкей ". Понастоящем за своята стратегия, обвързвана с потреблението на Международната галактическа станция, Япония влага годишно към 352 милиона $. Разходите за японската лунна стратегия по замисъла на държавния комитет не би трябвало значително да превишат тази сума.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР