Правителството на Словакия забранява от утре събирането на повече от

...
Правителството на Словакия забранява от утре събирането на повече от
Коментари Харесай

Словакия въвежда нови мерки срещу коронавируса

Правителството на Словакия не разрешава от на следващия ден събирането на повече от шест души от разнообразни фамилии. Мярката е в отговор на бързото повишаване на инфекциите от в страната, съобщи ДПА, представена от. Решението е в допълнение на серия от ограничения, признати през вчерашния ден за прекъсване на разпространяването на епидемията и влизащи в действие в четвъртък.
Предвижда се наложително носене на маска на публични места, заведенията за хранене ще могат да извършват само поръчки за у дома, а фитнесите, плувните басейни и сауните ще бъдат изцяло затворени. Хранителните магазини и аптеките ще би трябвало да обслужват в избрани часове единствено възрастни хора. Събитията, водещи до скупчване на доста хора, ще бъдат неразрешени, а спортните надпревари ще се организират без аудитория.
 Социалният министър на Словакия - под карантина Социалният министър на Словакия - под карантина
Министърът на труда, обществените въпроси и фамилните въпроси на Словакия Милан Крайняк е в самоизолация заради заразяването на един от с...
Ограниченията доведоха до спор в ръководещата коалиция сред премиера реакционер Игор Матович и министъра на стопанската система Ришард Сулик от неолибералната партия " Свобода и взаимност ". В обществените медии той разкритикува реакцията на кабинета и разгласи, че държавното управление взима ограничения, които ще навредят на стопанската система на Словакия без да разполага с обстоятелства в поддръжка на решенията си. Според здравното министерство най-вече случаи на болест има по време на фамилни тържества, като да вземем за пример сватби. Няма достоверни данни, че хората могат да се заразят на работното място или в ресторанта. Премиерът Матович нападна през днешния ден Сулик, като съобщи, че неговите мнения са " безконтролен бойкот на едни извънредно нужни ограничения и че неговата партия се нуждае от по-добър водач ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР