Правителството на Словакия въведе от 12 ч. местно време извънредно

...
Правителството на Словакия въведе от 12 ч. местно време извънредно
Коментари Харесай

Извънредно положение в Словакия

Правителството на Словакия вкара от 12 ч. локално време изключително състояние в страната поради всеобщия напор на бежанци от Украйна, заяви организация ТАСР, базирайки се на разпореждане на кабинета, написа Българска телеграфна агенция.

"Целта на въвеждането на изключително състояние е основаването на условия за приемане на наложителни ограничения за попречване и понижаване на (негативните) последствия от изключителните събития по отношение на всеобщия напор на чужденци на територията на Словакия ", се показва в постановлението на държавното управление.

Словакия ще изпрати артилерийски муниции и гориво на стойност 11 млн. евро (12,39 млн. долара) на Украйна, сподели през днешния ден министърът на защитата Ярослав Над, представен от Ройтерс.

Министърът сподели, че пратката включва 12 000 броя 120-милиметрови снаряди, 10 млн. литра дизелово гориво и 2,4 милиона литра авиационно гориво.

Чехия изпраща картечници, автомати, снайперски пушки и муниции на Украйна, заяви през днешния ден министърката на защитата Яна Чернохова, представена от ДПА.

Пратките са на стойност близо 7,5 млн. евро. (8,5 млн. долара). Вътрешното министерство поема отговорността за превозването им до Украйна.

"Ще продължим да оказваме помощ ", написа в "Туитър " Чернохова. Миналия месец Прага изпрати 4000 артилерийски снаряда на Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР