Правителството на ще гласува на заседанието си във вторник спешна

...
Правителството на ще гласува на заседанието си във вторник спешна
Коментари Харесай

В Испания отпускат над 200 млн. евро на пострадалите от вулкана на Канарските острови

Правителството на ще гласоподава на съвещанието си във вторник незабавна от над 206 милиона евро за подкрепяне на засегнатите от изригването на вулкана Кумбре Виеха. Това разгласи министър председателят Педро Санчес по време на третото си посещаване на канарския остров Ла Палма.

Парите ще се употребяват за възобновяване на инфраструктурата, водоснабдяването, туристическия бранш, селското стопанство и данъчни облекчения.

Регионалното държавно управление на към този момент разгласи данъчни понижения и отлагане на отговорностите на потърпевшите до 2026 година, предава още БНР.
свързани новини2377на 03.10.20212126на 21.09.2021
Средствата от централното държавно управление са втората част от Плана за възобновяване на Ла Палма и се прибавят към първите 10,5 млн. евро, планувани за построяването на 107 къщи и закупуването на движимости от първа нужда за тях.

Според Педро Санчес случилото се на острова е урок по цивилизованост, по време на който хората и управляващите са показали отговорност и не са позволили човешки жертви.

Сега следва тест за издръжливост, тъй като макар, че не се знае какъв брой време ще продължи да бъде деен вулканът, държавното управление ще предложи разцвет, прогрес и успокоение на хората от острова, зарече се Санчес.

Преди да посети част от евакуираните, чиито домове останаха под лавата, министър председателят Санчес предложения туристите да се върнат и да се насладят на това изумително събитие - вулканът Кумбре Виеха, твърдейки ги, че институциите работят за гарантиране на сигурността им.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР