Правителството на се озова в криза, след като двама министри

...
Правителството на се озова в криза, след като двама министри
Коментари Харесай

Италия изправена пред правителствена криза

Правителството на се озова в рецесия, откакто двама министри в него от партията на някогашния министър председател Матео Ренци " Италия Вива " подадоха оставка довечера, предадоха международните организации, представени от.
Лидерът на партията Ренци разгласи новината за оставките на Тереза Беланова и на Елена Бонети, отговарящи надлежно за земеделието и за фамилните въпроси, на конференция в Рим. Оставките бяха предстоящи.
 Ренци предлага смяна на конституцията на Италия Ренци предлага смяна на конституцията на Италия
Бившият министър председател на Италия Матео Ренци предложи смяна на конституцията и прекосяване към директно избиране на президент или министър-пред...
Ренци от известно време заплашваше да изтегли министрите си от кабинета. Той възразяваше на проектите на премиера Джузепе Конте по какъв начин и защо да бъдат изхарчени милиардите евро, обещани на Италия от Европейски Съюз в границите на фонда за възобновяване на стопанската система, наранена от коронавирусната пандемия. За да получи тези средства, италианското държавно управление трябваше да одобри народен проект, което стана през вчерашния ден вечерта. Двете министърки на Ренци гласоподаваха с въздържал се време на този държавен избор.
Решението на Ренци да изтегли партията си от кабинета, вкарва Италия в политически безпорядък в миг, в който тя се бори за справяне с последствията от пандемията. Така държавното управление на Конте губи болшинството си в Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР