Правителството на САЩ засили предупреждението си за възможна руска атака

...
Правителството на САЩ засили предупреждението си за възможна руска атака
Коментари Харесай

Блинкен: Русия може да атакува Украйна още тази седмица

Правителството на Съединени американски щати ускори предизвестието си за допустима съветска офанзива против Украйна през идващите дни.

" Дълбоко сме загрижени, че Русия може да предприеме дейности против Украйна още тази седмица ", съобщи държавният секретар Антъни Блинкен пред телевизионния канал France24. " Всичко, което виждаме във връзка с разполагането на съветски сили от всички страни на Украйна, ни води до това умозаключение ", сподели той.
Експерт по интернационална сигурност не изключва риска от въоръжен спор
Трябва да се търси спокойно решение на интернационалния спор, само че не изключваме и риск от въоръжен спор. Това сподели интернационалният експ...
Прочети повече
Русия ескалира, вместо да деескалира напрежението, и разполага от ден на ден сили до границата с Украйна, сподели Блинкен.

Но той акцентира, че " пътят към дипломацията остава отворен ".

" Правим всичко допустимо, с цел да убедим Русия, че би трябвало да поеме по пътя на дипломацията, по пътя на разговора, с цел да разгадаем по кротичък път всички съществуващи разлики ", сподели той.

Наскоро Вашингтон предизвести, че вижда допустима съветска инвазия в Украйна преди края на Зимните олимпийски игри в Пекин на 20 февруари.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР