Правителството на САЩ получава десетки доклади за неидентифицирани аномални явления,

...
Правителството на САЩ получава десетки доклади за неидентифицирани аномални явления,
Коментари Харесай

САЩ получават десетки доклади за НЛО на месец, каза висш служител на Пентагона пред CNN

Правителството на Съединени американски щати получава десетки отчети за неидентифицирани аномални феномени, по-известни като НЛО, всеки месец, съгласно шефа на службата, основана да проверява случаите, с капацитет за „ стотици, в случай че не и хиляди “ отчети, предстоящи през близкото бъдеще.

Службата е получила почти 800 отчета за неидентифицирани обекти за следствие към предишния април спрямо 650 отчета през август 2022 година, сподели пред CNN Шон Къркпатрик, който управлява Службата за разрешаване на аномалии във всички домейни в Пентагона.

По-голямата част са доброкачествени предмети, като балони или дронове, само че някои може да са резултат от опити на съперници на Америка да шпионират Съединени американски щати, сподели Къркпатрик.

„ Има някои тревожни знаци, които могат да бъдат приписани на задгранична активност, и ние ги проверяваме доста интензивно “, сподели Къркпатрик, говорейки извънредно за CNN преди публикуването на годишния отчет за неидентифицирани въздушни феномени.

Част от нарастването на отчетите идва от Федералната авиационна администрация, която следи въздушното пространство към американските летища, като стартира да дава информация на Пентагона.

 nasa ufo navy vpx Военноморски сили на Съединени американски щати

Около половината от отчетите съдържат задоволително данни, че могат да бъдат изключени като „ елементарни неща “, като неверни балони или плаващ отпадък, сподели Къркпатрик, само че 2-4% са в действителност аномални и изискват в допълнение следствие.

Офисът на Къркпатрик е трансферирал „ доста “ случаи на правоприлагащите органи за по-нататъшно следствие и, в случай че е належащо, контраразузнаване. Но някои наблюдения биха могли евентуално да бъдат непознати съперници, шпиониращи Съединените щати, като китайския шпионски балон, свален край крайбрежията на Южна Каролина през февруари.

Запитан дали Пентагонът може дефинитивно да разпознава видян неидентифициран обект като принадлежащ на задграничен съперник, Къркпатрик сподели, че неговият офис „ преглежда някои доста забавни знаци за нещата и това е всичко, което мога да ви кажа “. Но офисът, който има повече от 40 чиновници и се чака да пораства, към момента не може да каже това сигурно.

„ Има способи да се скрием в нашия звук, който постоянно ме тревожи “, сподели Къркпатрик, имайки поради външните показания, уловени от американски радари и други датчици. „ Притеснявам се от позиция на националната сигурност. “

Но Къркпатрик може да предложи малко детайлности за това за какво някои отчети повдигат съмнения за задгранично присъединяване.

„ Може да е просто непознато образувание. Може да е фен. Може да е всеки “, сподели той. „ И това са нещата, които би трябвало да разгледаме. “

Огромен публичен интерес към НЛО

Откакто администрацията на Байдън сътвори формален офис за следствие на известия за UAPs, тематиката притегли голямо публично внимание, подхранвана от неразривната си връзка с наблюденията на НЛО. Изслушване в Конгреса по въпроса през юли увеличи интереса още повече, защото Дейвид Груш, някогашен офицер от разузнаването на военновъздушните сили, твърди, че държавното управление е прикрило своите проучвания на наблюденията, изказване, което Къркпатрик изрично отхвърли.

Но Груш отиде доста по-далеч, макар че призна, че не е имал познания от първа ръка и че са му споделили единствено неща от други, като твърди, че държавното управление на Съединени американски щати разполага с неидентифицирани извънземни обекти и „ нечовешките “ водачи на кораба.

Къркпатрик отхвърли сензационните изказвания, като сподели, че няма „ никакви доказателства, които да допускат нещо извънземно по природа “.

„ Ако някой мисли, че знае къде са тези неща, би трябвало да пристигна да приказва с нас “, сподели Къркпатрик. „ Ето за какво създадохме цялата тази архитектура, тъй че хората безвредно да влизат и да приказват с нас. “

Нови изявления от обществеността

Пентагонът се приготвя за поток от нови отчети, защото приготвя два нови портала за показване: един за исторически наблюдения от сегашни или някогашни държавни чиновници и реализатори и втори за обществено показване на нови отчети.

Порталът за исторически наблюдения би трябвало да бъде отворен някъде през идващия месец, сподели Къркпатрик пред CNN. Целта му е да удостовери или опровергае минали отчети за неидентифицирани обекти, като ги съпоставя с други отчети и ги каталогизира за възможен по-нататъшен разбор.

Къркпатрик споделя, че откриването на обществения портал, до което остават още няколко месеца, може да наводни системата със „ стотици, в случай че не и хиляди “ нови доклади за подбиране. Въпреки това Къркпатрик има проект за своя офис, който включва система, която автоматизирано ще съпоставя известни обекти с обществени отчети, позволявайки на държавното управление да отхвърли наблюденията на разпознати тела. Но отчетите за незнайни обекти може да се окажат скъпи, споделя Къркпатрик.

„ Ако това е задграничен съперник и имам 100 000 души с мобилни телефони, които могат да го приберат, добре в този момент за непознатия съперник в действителност е мъчно да направи каквото и да било “, споделя Къркпатрик.

Запитан дали държавното управление на Съединени американски щати е трябвало да постави старания за справяне с неидентифицирани обекти по-рано, Къркпатрик възрази. Той сподели, че новият офис е пристигнал „ евентуално в точното време по верните аргументи “. Но като удостоверение за интереса и мистерията на тематиката, той добави: „ Мисля, че държавното управление като цяло – което включва Конгреса – евентуално е трябвало да се заеме с част от това преди години по по-насочен метод. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР