Правителството на САЩ настоява за освобождаването на арестувания в Русия

...
Правителството на САЩ настоява за освобождаването на арестувания в Русия
Коментари Харесай

САЩ настояват за освобождаване на арестувания в Русия журналист от в. Уолстрийт джърнъл

Правителството на Съединени американски щати упорства за освобождението на задържания в Русия публицист от в. " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович и следи от близко случая с неговото задържане, съобщи Ройтерс, като се базира на представителя на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

" Настояваме интензивно от момента, когато разбрахме, че репортерът е бил арестуван ", сподели Кърби пред публицисти. Съединени американски щати наблюдават " пламенно, интензивно и деликатно " неговото задържане, добави той.

" Ще създадем всичко допустимо да върнем Еван вкъщи, както и Пол Уилън ", сподели Кърби, имайки поради някогашния американски морски пехотинец, излежаващ присъда от 16 години затвор в Русия по обвинявания в шпионаж, които той и Съединени американски щати отхвърлят.

" Нямаме илюзии, че ще би трябвало доста упорита работа, само че това не значи, че ще се откажем от нея ", сподели Кърби.

Федералната работа за сигурност на Русия заяви, че предишния четвъртък е арестувала Еван, обвинявайки го, че е събирал информация за съветска компания от военнопромишления комплекс, която е била държавна загадка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР