Правителството на Руската федерация ще въведе временна забрана върху износа

...
Правителството на Руската федерация ще въведе временна забрана върху износа
Коментари Харесай

Русия въвежда забрана за износ на бензин

Правителството на Руската федерация ще вкара краткотрайна възбрана върху износа на бензин за интервал от шест месеца, считано от 1 март, с цел да компенсира растежа на търсенето на вътрешния пазар. Друга мярка може да бъде повишение на стандарта за продажба на дизел на борсата до 16%, разясни пред съветска медия представител на съветския вицепремиер Александър Новак.

Russia announced a six-month ban on gasoline exports from March 1 to compensate for rising demand from consumers and farmers and to allow for planned maintenance of refineries
— Reuters (@Reuters)

" Потвърждаваме информацията “, увери източникът на организацията.

Подобно решение е належащо, с цел да се компенсира повишаването на търсенето по време на летни отпуски и работа на терен, както и при планувани поправки на рафинериите, разясни той.

Ограничението няма да важи за страните от Евразийски стопански съюз (ЕАИС), както и за Южна Осетия, Абхазия, Монголия и Узбекистан.

Забрана за експорт на бензин бе в действие и през 2023 година - от 21 септември до 17 ноември, с цел да стабилизира ценовата обстановка на вътрешния пазар на горива. Решението за анулацията му бе взето след основаване на остатък в предлагането, напомня организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР