Правителството на редовното си заседание прие промени в план-сметката за

...
Правителството на редовното си заседание прие промени в план-сметката за
Коментари Харесай

Към рекордните 110 млн. лева отпускат още 3 милиона за изборите

Правителството на постоянното си съвещание одобри промени в план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители през 2021 година

По предложение на министъра на опазването на здравето, в съгласие с Централната изборна комисия, ще се ползва централизиран метод във връзка с застраховане на изборния развой с всички нужни средства за отбрана и предварителна защита от COVID-19 (предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др.). Средствата, утвърдени по бюджета на Министерския съвет, в размер на 2, 947 млн. лева се дават по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 година

"Централизираният метод ще докара до по-ефективно разходване на средствата, като Министерството на здравеопазването, посредством районните здравни инспекции, ще сътвори организация по логистиката и своевременното снабдяване на нужните количества до районните изборни комисии и секционните изборни комисии / преносимите секционни изборни комисии в сходство с признатия медицински протокол за осъществяване на изборите ", са причините на държавното управление.

Предстоящите избори ще костват рекордните 110 млн. лева На 3 февруари държавното управление отпусна над 65 млн. лева, които дружно със средствата за машини за гласоподаване, възлизат на 110 млн. лева Премиерът Бойко Борисов изясни, че парите са “за обезпечаване на почтени и транспарантни избори”.

Одобрените средства са с 1,2 милиона лв. повече по отношение на в началото създадения от Министерството на финансите вид. Така се удовлетворява настояването на Централната изборна комисия за възнагражденията на членовете на районните изборни комисии и на секционните изборни комисии.

Парите ще отидат за подготовка и печатане на изборните описи, закупуване и разработване на нужните изборни бумаги и материали и печатане на бюлетините, както и логистично обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР