Правителството на Обединеното кралство публикува закон, който му предоставя допълнителни

...
Правителството на Обединеното кралство публикува закон, който му предоставя допълнителни
Коментари Харесай

Великобритания с нов антируски закон

Правителството на Обединеното кралство разгласява закон, който му дава спомагателни пълномощия за разширение на глобите против Русия на фона на рецесията в Украйна.

Министърът на Европа Джеймс Клевърли показа законопроекта, който „ доста уголемява кръга от хора, бизнеси и други субекти “, които да бъдат глобени при положение на „ всяка по-нататъшна съветска експанзия “ в Камарата на общините в четвъртък. Той разгласи, че законът ще влезе в действие неотложно.

Законодателството дава съображение за въвеждане на нови ограничаващи ограничения против хора, които съгласно Лондон или са взели участие в „ дестабилизирането на Украйна или подкопаването или опасността на териториалната целокупност, суверенитета или независимостта на Украйна “, както и против тези, които получават полза или „ се възползват или поддържат държавното управление на Русия. "

Провеждането на бизнес със „ сепаратистка група в района на Донбас “ и „ търговията или активността в Крим “ са посочени измежду дейностите, които хипотетично заслужават да бъдат осъдени.

Документът за глобите беше оголен от държавното управление на Обединеното кралство в деня на визитата на външния министър Лиз Трус в Москва. Този факт видимо потвърждава усещането на съветския й сътрудник Сергей Лавров, че срещата им е била „ като ням човек, който приказва с глух “.

Само часове след срещата си с Лавров, Трус излезе с изказване по отношение на глобите, в което прикани Русия „ да деескалира и избере пътя на дипломацията “, както и предизвести, че в случай че Москва „ продължи с експанзията си по отношение на Украйна, Обединеното кралство и неговите сътрудниците няма да се поколебаят да работят.”

„ Обединеното кралство към този момент може да глоби освен тези, които са директно свързани с дестабилизацията на Украйна, само че и обвързваните с държавното управление на Русия субекти и предприятия с икономическо и стратегическо значение за съветското държавно управление, както и техните притежатели, шефове и попечители “, съобщи външният министър.

Моментът за издание на документа разгневи депутатите. Четвъртък е последният работен ден на Народното събрание преди почивката, което значи, че депутатите няма да имат време да прегледат закона.

Това накара външния министър в сянка Дейвид Лами да каже, че депутатите „ заслужават опцията да прегледат глобите “, до момента в който неговият сътрудник Крис Брайънт, който е прочут с острите си изказвания, разкритикува държавното управление за неговите „ изцяло автократични “ дейности.

На това „ отчаяние “ се отговори ловко, като се изясни, че държавното управление би трябвало да работи бързо, с цел да може „ да възпира съветската експанзия “.

През последните няколко месеца Англия, дружно със своите съдружници, упреква Русия в хипотетичен проект за навлизане в Украйна – нещо, което Москва изрично отхвърля.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР