Как високите температури влияят на нервната система, защо слънчевите очила

...
Как високите температури влияят на нервната система, защо слънчевите очила
Коментари Харесай

Как да останем здрави при климатичните катаклизми и аномалии

Как високите температури въздействат на нервната система, за какво слънчевите очила и шапките са наложителни и какви странични резултати имат климатиците разяснява доцент Росен Калпачки, началник на клиниката по неврология в болница " Св. Анна " в София, в студиото на " Събуди се ". 

" Най-често, когато говорим за жегите, става дума за сърдечно-съдовата система ", сподели доцент Калпачки. " Най-често при жегата ни прилошава. Това са положения, при които внезапно се трансформират кръвното налягане и пулса. Ако ни стане неприятно – лягаме и отиваме на хладно, студени питиета и студени компреси също са решение ", добави той. 

Според експерта водата е основна, само че от време на време не е задоволителна, " добре е да слагаме нещо солено в напитките ". 

" Трябва да носим необятни облекла, с цел да се отделя свободно потта от тялото, което е главно за терморегулацията ", сподели още той.

" Инфекциите при лятото са свързани с мозъка. Бактерии и вируси, които имат заден ход към мозъка. В жегите зачестяват инсултите ", означи доцент Калпачки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР