Правителството на Нидерландия, водено от премиера Марк Рюте, се разпадна

...
Правителството на Нидерландия, водено от премиера Марк Рюте, се разпадна
Коментари Харесай

Падна правителството на Нидерландия

Правителството на Нидерландия, водено от премиера Марк Рюте, се разпадна на фона на вътрешни битки по отношение на миграционната политика.

Рюте, който управлява страната от 2010 година, не съумя да реализира съглашение в границите на ръководещата четирипартийна коалиция за ограничение на притока на търсещи леговище.

Въпреки че партията на Рюте, Народната партия за независимост и народна власт (НПСД), оказа напън върху водача си да ограничи броя на идващите, социаллибералната партия D66 и по-малката„ Християнски съюз “ са безапелационни за обезпечаването на безвредно леговище за бежанците и техните фамилии.

Тази седмица бяха извършени многократни съвещания за оценка на това по какъв начин да се ограничи притокът на мигранти.

Конфликтът сред партиите ескалира, когато Рюте предложи в сряда да се ограничи правото на фамилни събирания за бежанци от военни зони до 200 души на месец след интервал от две години - претенции, които бяха неприемливи за D66 и „ Християнски съюз “, осведоми investor.bg.

Молбите за леговище в Нидерландия предходната година са нарастнали с една трета до 46 000. Очаква се през тази година броят им да надвиши 70 хиляди - повече от предходния връх, подложен през 2015 година, в разгара на мигрантската рецесия. Тогава броят на мигрантите надвиши потенциала за банкет на Нидерландия, като мнозина бяха принудени да спят навън, на практика без достъп до чиста вода, санитарни възли или здравна помощ.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР