Правителството на Македония подпомага с до 50% всяка нова инвестиция

...
Правителството на Македония подпомага с до 50% всяка нова инвестиция
Коментари Харесай

Заев: Македония стана място на геополитически интерес


Правителството на Македония подкрепя с до 50% всяка нова инвестиция в страната. Македония стана място на геополитически интерес. Аз застанах отпред на най-голямата опозиционна партия в страната – Социален либерален съюз на Република Македония, с цел да предизвиквам план за възстановяване на страната. Това съобщи министър председателят на Македония Зоран Заев на конференция „ Демокрация, която дава резултати – осъществяване на цялостния капацитет на Западните Балкани “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заев добави, че е разкрил доста доказателства, които са посочили корупцията в държавното управление и злоупотреби във властта. „ Очаквах, че политиците на власт ще подадат оставки след тези разкрития в границите на няколко дни. Въпреки това, този развой лиши две години и половина и беше изпълнен с доста тествания. Кулминацията на рецесията в нашата битка за свободата на демокрацията пристигна на 27 април 2017 година, когато новосформирано болшинство в Народното събрание избра нов представител и Народното събрание беше щурмуван от 3000-4000 души и се пробваха да ни линчуват ”, акцентира Заев. Слава Богу, всичко беше наред, продължи той. Според него, са съумели да превъзмогнем този проблем, тъй като са били обединени в това да предпазят базовите си демократични полезности и стандарти. „ Насърчихме жителите да се изправят в отбрана на демократичните права и върховенството на закона. Превъзмогването на тази рецесия беше единствено половината история. Имахме потребността от разнообразни вероятности и подходи. По този метод създадохме система, която е основана на четири основи. Първата е приобщаващо управление; концепцията „ Едно общество за всички “ е нашата втора основа. На локалните избори през октомври 2017 година дадохме опция на албанци да гласоподават за етнически македонски претенденти и на етнически македонци да гласоподават за албанци. Това беше сполучлив първи опит за интеграция. Третият дирек на нашата управническа система е обективен напредък ”, акцентира македонският министър председател. Той съобщи, че в първите 6 месеца на тяхното ръководство са нараснали минималните заплати, достъпността до обществени услуги и опциите за дребен и междинен бизнес и са дали равни благоприятни условия за вложителите. Днес държавното управление на Македония подкрепя с до 50% всяка нова инвестиция в страната. И последният дирек на нашето ръководство са добросъседските връзки, означи още Заев.

По тематиката за името, Заев сподели, че са на доста напреднал стадий в договарянията с Гърция за името на Македония и се надява скоро да се откри решение. С България подписахме контракт за добросъседство без никакво непознато ходатайство. Имаше доста страхове, само че към този момент имаме съответни резултати. Търговията сред двете страни е повишена до 12%. Това е добър образец и ни окуражава да продължим да подобряваме взаимоотношенията си и в други аспекти. Имахме продуктивна междуправителствена среща с България и Албания. Имахме продуктивно посещаване в Сърбия и Косово. С всички съседи се фокусирахме върху икономическото съдействие, търговията и подобряването на инфраструктурата. Над 75% от македонските жители поддържат интеграцията към Европейския съюз и НАТО. Споделяме същите полезности. Нашите упоритости през тази година са да бъдем поканени да се присъединим към НАТО и да стартираме договаряния с Европейския съюз. Окуражени сме от тактиката на Европейски Съюз за неговото разширение. Окуражени сме и от отворената политика на НАТО. Евроатлантическата интеграция също може да е тласък за стопански напредък, добави още Заев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР