Правителството на Колумбия предложи награда от един милион долара за

...
Правителството на Колумбия предложи награда от един милион долара за
Коментари Харесай

Търси се жив или мъртъв!

Правителството на Колумбия предложи премия от един милион $ за информация, която да помогне за залавяне на Ернан Дарио Веласкес, с название "Ел Паиса " - някогашен лидер на бунтовническата организация ФАРК, съобщи Франс прес.

Веласкес е търсен по обвиняване, че не е спазил съглашението за мир от 2016 година и е обвинен за голям брой убийства и отвличания. Министърът на защитата Гийермо Ботеро разгласи премията откакто през вчерашния ден съдът изиска Веласкес да бъде задържан. Министърът даде обещание в акаунта си в Туитър "три милиарда песос (около 930 хиляди щатски долара) за всяка информация, която разреши да арестуваме Ел Паиса, с цел да дава отговор за закононарушенията си ".

Местонахождението на Веласкес е незнайно от юни 2018 година Той не се е явил три пъти пред Специалния съд за мир по отношение на следствия за хиляди отвличания, в които са обвинени Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК). Затова съдът е решил да анулира условното освобождение на някогашния размирен лидер. Освен това съдът е уведомил Интерпол за издадената заповед за арест на Ел Паиса.

"В Колумбия не трябва да има безотговорност за причинителите на закононарушения против човечеството. Трябва да бъдат защитавани правата на жертвите. Нашата страна желае същинско правораздаване ", съобщи президентът Иван Дуке.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР