Правителството на Колумбия обяви в петък експедиция за премахване на

...
Правителството на Колумбия обяви в петък експедиция за премахване на
Коментари Харесай

Легендарно корабокрушение с „неоценима стойност“ съкровище ще бъде извадено от подводен робот, казва Колумбия

Правителството на Колумбия разгласи в петък експедиция за унищожаване на предмети с „ неоценима стойност “ от останките на именития галеон Сан Хосе, който потъва през 1708 година, до момента в който е претрупан със злато, сребро и изумруди, оценени на стойност милиарди долари. 316-годишната останка, постоянно наричана „ свещеният граал “ на корабокрушенията, е спорна, защото е по едно и също време археологическо и икономическо богатство.

Министърът на културата Хуан Давид Кореа сподели пред Агенция Франс Прес, че повече от осем години след откриването на останките край крайбрежията на Колумбия, подводен робот ще бъде изпратен да събере част от неговата премия.

Между април и май роботът ще извади някои предмети от „ повърхността на галеона “ да забележим " по какъв начин се материализират, когато излязат (от водата) и да разберем какво можем да създадем ", с цел да възстановим останалите съкровища, сподели Кореа.

Операцията ще коства повече от $4,5 милиона и роботът ще работи на дълбочина от 600 метра, с цел да отстрани предмети като ке...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР