Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо вчера въведе законови норми,

...
Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо вчера въведе законови норми,
Коментари Харесай

В Канада въвеждат нови закони за огнестрелните оръжия

Правителството на канадския министър председател Джъстин Трюдо през вчерашния ден вкара законови правила, които мощно ще лимитират вноса, пазаруването или продажбата на огнестрелни оръжия, заяви Асошиейтед прес.

Правителството сподели, че законопроектът също по този начин ще разреши лишаване на разрешителните за оръжие на хора, участващи в актове на домашно принуждение или незаконен тормоз. 

Правителството също по този начин възнамерява да се бори с контрабандата и трафика на оръжие посредством увеличение на наказателните наказания, даване на повече принадлежности за следствие на закононарушения с огнестрелни оръжия и усилване на ограниченията по границите. Законопроектът ще сътвори нов закон, който разрешава на съдилищата да изискват хората, считани за заплаха за самите себе си или за другите, да предадат огнестрелните си оръжия на полицията. 

Властите също по този начин ще изискват пълнителите за пушки да бъдат изменени за непрекъснато, тъй че в никакъв случай да не могат да съдържат повече от пет патрона, и ще забранят продажбата и прехвърлянето на пълнители с огромен потенциал.

Трюдо от дълго време възнамерява да одобри по-строги закони за оръжията, само че въвеждането на новия евентуален закон идва след всеобщи стрелби този месец в Ювалди, Тексас и Бъфало, Ню Йорк.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР