Правителството на Канада публикува списъци с обновените общи икономически и

...
Правителството на Канада публикува списъци с обновените общи икономически и
Коментари Харесай

Канада санкционира Филип Киркоров заради войната в Украйна

Правителството на Канада разгласява описи с обновените общи стопански и лични наказания, които постанова на компании, организации и лица в Русия, Украйна, Беларус и Молдова поради войната в Украйна, излиза наяве от формалния уебсайт на канадското министерство на външните работи.

" Канада постанова нови наказания в отговор на непровокираното и безпричинно навлизане на Русия в Украйна...В множеството случаи тези ограничения не разрешават на лица в Канада и на канадци отвън Канада да правят каквато и да е активност, обвързвана с имущество на тези лица от листата, или да им дават финансови или свързани с тях услуги ", оповестява държавният уебсайт.

Сред глобените има и освежен лист на съветски дейци на културата и образованието, измежду които попада и роденият в България реализатор Филип Киркоров.

" Канада постанова наказания против 19 лица, които употребяват своето изкуство (музика, актьорско майсторство, филми), с цел да предизвикват нахлуването на Русия в Украйна, както и против лица от съветския културен и учебен бранш, в това число шефове на музеи, които са съучастници в увреждането или цялостното заличаване на културни полезности на украинска територия ", се споделя в формалното известие.
Снимка: bulFoto
Освен Киркоров в новия лист са генералният шеф на Ермитажа Михаил Пиотровски, артистът Иван Охлобистин, режисьорът Никита Михалков, рапърът Тимати (истинско име Тимур Юнусов), артистът Шаман (истинско име Ярослав Дронов), певиците Юлия Чичерина и Валерия (истинско име Алла Перфилова), продуцентът Йосиф Пригожин, певицата Олга Кормухина. Ограничения бяха наложени и против националната артистка на РСФСР Лидия Федосеева-Шукшина и артиста Дмитрий Харатян, предава Българска телеграфна агенция.

Общият лист на глобените до момента съветски дейци на културата и образованието включва 39 лица.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР