Правителството на Израел одобри рано тази сутрин споразумение за спиране

...
Правителството на Израел одобри рано тази сутрин споразумение за спиране
Коментари Харесай

Израел склони на сделка - 4 дни без огън + размяна на затворници за заложници

Правителството на Израел утвърди рано тази заран съглашение за прекъсване на огъня в линията Газа, което включва замяна на заложници за палестински пандизчии, съгласно публично изказване, изпратено до Агенция Франс Прес от кабинета на израелския министър-председател.

Мнозинството от израелския кабинет гласоподава в интерес на договорката с ислямистката формация " Хамас ", заяви канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху.

Според информацията минимум 50 дами и деца, отвлечени в линията Газа, ще бъдат освободени по време на 4-дневното помирение. В подмяна Израел ще освободи минимум 140 дами и малолетни от своите затвори, оповестяват израелски медии.

В текста се споделя, че откакто първите 50 заложници бъдат освободени за четири дни, паузата в боевете ще бъде удължена с още един ден за всеки последващи 10 освободени заложници.

" Правителството на Израел, ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) и службите за сигурност ще продължат войната, с цел да върнат у дома всички заложници, да завършат елиминирането на " Хамас " и да подсигуряват, че няма да има нова опасност за Държавата Израел от Газа ", се споделя още в известието.

Споразумението включва още допускане на филантропична помощ в Газа, включително гориво. Според Нетаняху Червеният кръст ще получи достъп до останалите заложници, отвлечени при нападението на " Хамас " на израелска територия на 7 октомври, оповестява Българска телеграфна агенция.

Освобождаването на заложниците ще стартира почти 24 часа откакто договорката бъде утвърдена от всички страни, съобщи почитан чиновник на Белия дом, който приказва пред Асошиейтед прес при изискване за анонимност. Обявеното съглашение сред " Хамас " и Израел за замяна на заложници, държани от ислямисткото придвижване в линията Газа, против палестински пандизчии включва трима американски жители, в това число тригодишно дете, съобщи Ройтерс, също цитирайки почитан чиновник на Белия дом.

Преди гласуването на кабинета, до което се стигна след шестчасово съвещание, траяло до рано сутринта, Нетаняху съобщи, че войната против " Хамас " ще бъде обновена след приключването на примирието. " Ние сме във война и ще я продължим ", сподели той. " Ще продължим, до момента в който реализираме всичките си цели. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР