Правителството на Израел одобри номинацията на бившия ръководител на военни

...
Правителството на Израел одобри номинацията на бившия ръководител на военни
Коментари Харесай

Израелското правителство избра нов началник щаб на армията


Правителството на Израел утвърди номинацията на някогашния началник на военни интервенции в линията Газа и по границата с Ливан Херци Халеви за нов шеф щаб на страната, заяви Франс прес.

Догодина той ще наследи на поста Авив Кохави, чийто тригодишен мандат изтича. Министърът на защитата Бени Ганц предложи през септември Халеви и през вчерашния ден кандидатурата му бе утвърдена от  държавното управление, ръководено от Яир Лапид. " Предизвикателствата пред израелската войска са многочислени и комплицирани, като стартираме с антитерористичната интервенция " Разбиване на вълната " в Дженин и Наблус (на окупирания Западен бряг), битката против иранската нуклеарна стратегия и пропагандирането на тероризма от Техеран в Близкия изток ", съобщи Лапид на седмичното съвещание на кабинета. " Въпреки триумфите ни на всички фронтове, борбата в никакъв случай не би трябвало да стопира, ние не можем да си позволим да смъкваме гарда ", добави израелският министър председател и пожела триумф на военачалник Халеви.

Новият шеф щаб е роден през 1967 година в Ерусалим, приключил е философия и търговия. Магистър е по ръководство на човешките запаси от Университета за национална защита във Вашингтон.

Херци Халеви влиза в израелската войска през 1985 година, първо служи в парашутно-десантен батальон и се издига до елитната специфична част " Сайерет Маткал ", която след това оглавява. Ръководи и 91-ва дивизия, отговаряща за отбраната на границата с Ливан - страна, която на процедура е във война с Израел, отбелязва Франс прес.

През 2014 година Халеви става шеф на военното разузнаване, а четири години по-късно управлява южното командване, отговарящо за интервенции против палестинската формация " Хамас " и " Ислямска страна " в линията Газа, преди да заеме вторият по значимост пост в израелската войска. 

През последните месеци напрежението в северните елементи на окупирания от 1967 година Западен бряг пораства, като в бастионите на въоръжени групировки Дженин и Наблус зачестяват интервенциите на израелската войска в отговор на смъртоносните набези от март и април, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР