Плащаме с евро, откакто еврото е създадено. Това обясни акад.

...
Плащаме с евро, откакто еврото е създадено. Това обясни акад.
Коментари Харесай

Акад. Николай Денков: Очакваме медицинският хеликоптер да полети първата седмица след изборите – познайте защо

Плащаме с евро, откогато еврото е основано. Това изясни акад. Николай Денков на предизборно събитие на „ Продължаваме Промяната “ в Монтана.

„ За да може да приказваме за заплати, пенсии, инфраструктура, пътища - би трябвало да има пари в бюджета. За да се случи това, стопанската система би трябвало да работи. През последните 2 години България, с помощта на бюджетите на Асен Василев, е измежду първите пет страни в Европа по ритъм на развиване. Инфлацията, когато влязохме в държавното управление, беше близо 9%. В момента е под междинната за Европейския съюз “, регистрира като триумф той.

Акад. Денков се обърна към монтанчани с признателност към смелостта: „ Знам, че в този район постоянно политиците заплашват хората и се пробват да рекетират бизнеса. Благодаря на всеки от вас, който е решил да е тук, с цел да покаже, че макар заканите, пазаруването на гласове и калната акция, която се вихри, в Монтана има хора, които желаят смяна ", уточни той. 

„ Виждаме, че хората са недоволни, и то с съображение, от опазването на здравето. Това е най-голямата болежка през днешния ден. Здравеопазването е ориентирано към това избрани лечебни заведения да печелят, а не към това хората да остават здрави, да не се разболяват и да бъдат дейно лекувани. Когато увеличихме бюджета на НЗОК с 25%, бе да насочим средства там, за предварителна защита: безвъзмездни медикаменти за сърдечно-съдови болести ги направихме безвъзмездни не за друго, а с цел да може хората с финансови усложнения, да могат да взимат тези медикаменти. За да нямат потребност да влизат в лечебни заведения и да останат здрави. Имаше отделени средства за психиатриите – това, което се случваше, просто не беше човешко “, сподели още акад. Николай Денков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР