Правителството на Испания уволни директора на Националния разузнавателен център (CNI),

...
Правителството на Испания уволни директора на Националния разузнавателен център (CNI),
Коментари Харесай

"Ел Паис": Уволниха шефката на испанското разузнаване

Правителството на Испания уволни шефа на Националния разследващ център (CNI), Пас Естебан след разкритията за потребление на софтуера " Пегас " за шпиониране на испански публични лица, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие във в. " Ел Паис ". Испанското издание цитира неназован източник в държавното управление.

Миналия месец канадската организация за цифрови права " Ситизън лаб " разгласи, че над 60 души, свързани със сепаратисткото придвижване в Каталуния са били цел на " Пагас " – програмен продукт, създаден от израелската компания Ен Ес Оу груп (NSO Group).

Това провокира каталунска лява партия, която поддържа независимостта на региона от Испания, само че е основен съдружник на испанското държавно управление на малцинството на Педро Санчес, да каже, че ще отдръпна поддръжката си, в случай че Мадрид не предприеме ограничения за връщане на доверието.

Дни по-късно испанското държавно управление заяви, че е разкрило " пегас " в мобилните телефони на премиера Педро Санчес и министъра на защитата Маргарита Роблес.
 Пас Естебан Лопес бе първата жена, назначена отпред на испанското разузнаване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР