Правителството на Испания предлага от 2024 години всички магистрали в

...
Правителството на Испания предлага от 2024 години всички магистрали в
Коментари Харесай

Испанското правителство предлага магистралите в страната да бъдат платени от 2024 .

Правителството на Испания предлага от 2024 години всички автомагистрали в страната да бъдат платени. Целта е да се понижи дефицитът от 8 милиарда евро, който е изразходван за поддържането им. Преди мярката да влезе в действие ще бъде извършена разяснителна акция по отношение на нуждата й. 

Пътните такси на автомагистралите са включени в Плана за възобновяване и развиване, който кабинетът на Педро Санчес показа в Брюксел. По него Испания ще получи 140 милиарда евро от Европейската комисия, като поема уговорката наред с другите браншове да модернизира изцяло пътната мрежа в страната и да сложи на автомагистралите колонки за зареждане на колите с ток. 

Страната има най-дългата пътна инфраструктура в Европа - 26 466 км, от които 12 хиляди са автомагистрали. 

По предложение на Брюксел, превозвачите ще бъдат изключени от възнаграждение на пътни такси и разноските им ще се поемат от спедиторите. Въпреки това транспортният бранш към този момент разкритикува мярката с аргумента, че пътят и в този момент се полза с други такси и че налагането на нови може да докара до повишение на цените за потребителите. 

Според държавното управление на Санчес другият основен мотив е намаляването на въглеродните излъчвания. Целта, която то си е сложило, е хората да употребяват влаковете повече, защото са по-щадящи околната среда, а и в тяхната инфраструктура са вложени 65 милиарда евро за последните 30 години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР