Правителството на Испания нареди на всички предприятия да ограничат температурата,

...
Правителството на Испания нареди на всички предприятия да ограничат температурата,
Коментари Харесай

Испания нареди на предприятията си да ограничат температурата

Правителството на Испания подреди на всички предприятия да лимитират температурата, а на магазините да изключват осветлението си през нощта, защото страната се пробва да пести сила в преддверието на тази зима, съобщи  БГНЕС, цитирайки ``Политико``.

Според признатия в понеделник декрет, температурата на климатичните съоръжения не може да поддържа температура под 27 градуса през лятото, а отоплението не може да надвишава 19 градуса през зимата. Осветлението на витрините на магазините би трябвало да се изключва след 22:00 часа. Подобни ограничения към този момент са въведени за постройките на обществената администрация, до момента в който за семействата те към този момент са доброволни.

" Светът е извърнат с главата надолу, имаме война в Европа ", съобщи във вторник министърът на екологичния преход на Испания Тереса Рибера.  " Това са специфични старания в ексклузивен миг ", добави тя, като акцентира, че ограниченията имат за цел да покажат " единството и солидарността " на страната с нейните европейски сътрудници.

Испания съобщи, че този ход ще ѝ помогне да реализира задачата си за понижаване на потреблението на газ със 7%, в сходство с поетите предходната седмица задължения като част от по-широкообхватно съглашение на Европейски Съюз, което има за цел да понижи търсенето на газ преди зимата на фона на очертаващата се енергийна рецесия, провокирана от войната на Русия в Украйна.

Миналата седмица министрите на енергетиката на Европейски Съюз се договориха за съглашение, което може да наложи наложително систематизиране на газа в целия блок при положение на дефицит на доставки през зимата, както и непринудено понижаване на търсенето на газ с 15% до март.

Мадрид се опълчи на първичното предложение на Еврокомисията, а Рибера оглави коалиция от най-вече южноевропейски страни, които се оповестиха срещу проекта с претекста, че той не регистрира съответно другите национални енергийни миксове, търговски връзки и степента на взаимозависимост от съветския газ.

За разлика от доста други страни - членки на Европейски Съюз, Испания има лимитирана взаимозависимост от съветския газ, като през 2020 година единствено 10,5% от вноса е бил от Москва. Природният газ съставлява малко под една четвърт от енергийния микс на Испания за същата година.

Инициативата от понеделник дава на бизнеса седем дни, с цел да се приспособяват към новите ограничения, които могат да бъдат облекчени при положение на рискови температури и ще бъдат в действие до ноември 2023 година Очаква се през септември държавното управление да започва и по-мащабен проект за непредвидени обстановки и икономии на сила.

Исабел Диас Аюсо, ръководител на Община Мадрид и изгряваща мощ в консервативната Народна партия, съобщи, че законът няма да се ползва в испанската столица. " Мадрид няма да изгаси осветлението ", сподели тя. " Този указ поражда неустановеност и отблъсква туризма и потреблението. Той провокира мрак, беднотия и горест ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР