Правителството на гръцкия премиер Алексис Ципрас очаква договорът за разрешаване

...
Правителството на гръцкия премиер Алексис Ципрас очаква договорът за разрешаване
Коментари Харесай

Ципрас иска гласове и от опозицията в подкрепа на договора с Македония


Правителството на гръцкия министър председател Алексис Ципрас чака договорът за разрешаване на разногласието за името на Република Македония да бъде утвърден от най-малко 180 народни представители. Това оповестяват няколко портала в Гърция. В Народното събрание в Атина има 300 депутати. Управляващото болшинство на премиера Ципрас разполага със 154 депутати. В държавното управление сега се води спор по какъв начин откакто Договорът влезе в Народното събрание той да получи поддръжката на 180 депутати, съобщи БГЕС.

" Ако се реализира съглашение с Бивша югославска република Македония, сътрудниците на премиера разискват разновидността по какъв начин той да бъде импортиран в Народното събрание и да бъде одборен, само че не с нормално болшинство. Дебатите имат за цел да се усили болшинството на 180 народни представители. Това е належащо, тъй като става въпрос за интернационален контракт и той не би трябвало да бъде признат с нормално болшинство ", оповестява гръцкият портал in.

Друг гръцки портал - Eurotoday прецизира: Няма конституционно обвързване гръцкият министър председател да търси поддръжката от 180 депутати, само че както изяснява един негов помощник, разрешаването на един народен въпрос, който стои неуреден към този момент 25 години, не би трябвало да се приема с нормално болшинство ".

Гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс завърши с консултациите с политическите партии в страната. Той в детайли осведоми за хода на договарянията сред управляващите в Скопие и Атина. На 12-ти април се чака нова среща сред македонският министър на външните работи Никола Димитров и Никос Кодзияс. Тя ще се състои в Охрид, в Република Македония.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР