Правителството на Германия е създало холдингово дружество за евентуална национализация

...
Правителството на Германия е създало холдингово дружество за евентуална национализация
Коментари Харесай

Берлин подготвя бърза национализация на Газпром Германия

Правителството на Германия е основало холдингово сдружение за възможна национализация на някогашната дъщерна компания на " Газпром " SEFE (Securing Energy for Europe, наричана Gazprom Germania GmbH до 2022 г.). Това заяви " Велт ам Зонтаг ", базирайки се на свои източници.

В обявата се показва, че холдингът е основан скрито, с цел да може национализацията да се извърши в кратковременен проект. Отбелязва се, че някогашният филиал на " Газпром " е под опеката на Германската федерална мрежова организация.

Германското министерство на стопанската система и опазването на климата удостовери, че знае за основаването на такова сдружение. " Това беше квалифицирано през май 2022 година само като защитна мярка за възможни ограничения за преструктуриране ", съобщи говорителка на министерството, представена от вестника.

" Велт ам Зонтаг " отбелязва, че двама адвокати от немското поделение на интернационалната адвокатска адвокатска фирма CMS са станали ръководещи шефове на сдружението.

На 14 юни Блумбърг цитира източници, съгласно които немският канцлер Олаф Шолц е решил да не национализира Gazprom Germania GmbH, с цел да избегне възможна ескалация на спора с Русия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР