Правителството на Германия е отказало да преговаря с Полша относно

...
Правителството на Германия е отказало да преговаря с Полша относно
Коментари Харесай

Германия отказа компенсация на Полша за щетите от Втората световна война

Правителството на Германия е отказало да договаря с Полша по отношение на изплащането на обезщетения за вредите, нанесени по време на Втората международна война, заяви полското външно министерство.

„ Според изказването на немското държавно управление, въпросът по отношение на обезщетенията за вредите, породени на Полша в интервала на Втората международна война, е закрит и държавното управление на Германия не има намерение да стартира договаряния по него ”, се споделя в изказването на външно министерство.

Посочва се, че „ нотата до немското държавно управление е постъпила на 3 януари ”. Полските управляващи ще продължат напъните си за приемане на репарации поради вредите, нанесени по време на немската окупация през 1939 – 1945 година, се акцентира с известието.

На 1 септември полските управляващи показаха експертен отчет в три тома по отношение на загубите, понесени от Полша вследствие на нападението на нацистка Германия и немската окупация през 1939-1945 година Тогава 220 на всеки 1000 души е погубен, а страната губи 40% от културната си благосъстоятелност.

Общата сума, за която Варшава претендира, е 6 220 609 000 000 злоти (около 1,2 милиарда евро). На 3 октомври полският министър на външните работи Збигнев Рау подписва нота, в която желае обезщетения от Федерална Република Германия. Берлин съобщи, че е получил документа и го изследва.

Правителството на Германия неведнъж е заявявало, че няма учредения за каквито и да било финансови искания, защото през 1953 година Полша се е отказала публично от приемането на репарации. Варшава твърди, че съглашението от 1953 година е подписано в нарушаване и под натиска на Съюз на съветските социалистически републики и е засягало към този момент несъществуващите Германска демократична република (ГДР) и Полска национална република, която, съгласно локални анализатори, не е била суверенна страна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР