Правителството на Германия е одобрило доставка в Украйна на 88

...
Правителството на Германия е одобрило доставка в Украйна на 88
Коментари Харесай

Германия ще даде на Украйна общо 102 танка

Правителството на Германия е одобрило доставка в Украйна на 88 танка " Леопард-1 ", заяви " Зюддойче Цайтунг ", като се базира на държавни източници.

Тежките бойните машини ще бъдат изпратени след главен ремонт, като се допуска, че Киев няма да ги получи гратис, а ще ги купи от производителя " Райнметал " за общо над 100 млн. евро. При това остават проблемите с боеприпасите за тези танкове, защото " Леопард-1 " са към този момент свалени от произвеждане, а настоящите " Леопард-2 " употребяват други снаряди ( " Леопард-1 " бяха на въоръжение в Германия до 2010 г.).

По-рано немското държавно управление разгласи, че достави на Украйна 14 " Леопард 2 ", като в същото време даде позволение на съдружниците да пратят на украинската войска от същите тези танкове. След това Белият дом съобщи, че Съединени американски щати ще изпратят 14 свои Abrams и по този начин бе образувана така наречен " танкова коалиция ", която се очакваше да събере най-малко 100 тежки верижни машини.

С плануваната доставка на 88 от по-старите немски танкове обединението към този момент може нарасне на близо 200 танка, защото единствено немските ще са повече от 100 - 102. 

Освен решението за " Леопард-1 " държавното управление на Германия разисква опцията да закупуване на 15 самоходни зенитни установки " Гепард " от Катар, които също да съобщи на Украйна. Тези установки бяха предназначени за обезпечаване на сигурността на международното състезание по футбол през декември 2022 година и към този момент не са нужни на емирството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР