Правителството на Германия днес одобри проектозакон за преустановяване на работата

...
Правителството на Германия днес одобри проектозакон за преустановяване на работата
Коментари Харесай

Германия одобри предсрочното спиране на ТЕЦ-овете в Северен Рейн-Вестфалия

Правителството на Германия през днешния ден утвърди проектозакон за прекратяване на работата на топлоелектрическите централи (ТЕЦ) в провинция Северен Рейн-Вестфалия до 2030 година вместо до 2038 година, както беше планувано по-рано, осведоми

Решението е част от напъните на ръководещите в Берлин да ускорят използването на проекта си за понижаване на нездравословните излъчвания от парникови газове.

Същевременно, немският кабинет реши да бъде продължен периода на употреба на 2 топлоелектрически централи в същата провинция, с цел да укрепи енергийната сигурност на страната, която от началото на войната в Украйна е принудена да се оправя с намаляващите доставки на съветски природен газ и нефт, отбелязва Ройтерс.

Двата ТЕЦ-а, които трябваше да спрат работа в края на годината, ще може да работят до март 2024 година През септември 2023 година би трябвало да бъде признато решение дали експлоатационния им живот да бъде продължен с още 1 година.

Двете топлоелектрически централи, които се ръководят от немската енергийна компания Ер Ве Е (RWE), са с общ индустриалния потенциал от 1,2 гигаватчаса електрическа енергия. Това се равнява на потенциала на атомна централа, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР