Правителството на Франция ще продължи да субсидира сметките за електроенергия

...

Тъй като сметките все още са "много високи" в сравнение с края на 2021 г., "давам ни две год?12:15:53" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Правителството на Франция ще продължи да субсидира сметките за електроенергия" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Франция удължава субсидиите за | BGNES

Правителството на Франция ще продължи да субсидира сметките за електрическа енергия и през 2025 година, защото цените страдат от съветската инвазия в Украйна и от това, че част от нуклеарните реактори на страната не работят, съобщи министърът на финансите.

Тъй като сметките към момента са " доста високи " спрямо края на 2021 година, " давам ни две години, с цел да прекратим " дотациите за електрическа енергия до началото на 2025 година, съобщи Бруно Льо Мер пред телевизионния оператор LCI, ден откакто даде обещание да понижи дълга и недостига на Франция със съкращения на обществените разноски.

Държавната енергийна компания EDF е произвела предходната година най-ниското си количество електрическа енергия от 30 години насам, защото доста нуклеарни реактори - сърцето на енергийната система на Франция, са били изключени от употреба заради открита разяждане в системите за спешно изстудяване.

Цените на силата в цяла Европа се покачват и поради ограничението на потока на съветски газ, откакто Москва нахлу в Украйна предходната година.

Увеличението на сметките за електрическа енергия във Франция не е толкоз внезапно, с помощта на държавните дотации – 4% през 2022 година и 15% през тази година - при планирани разноски от 45 милиарда евро през 2023 година

Но Льо Мер съобщи, че " към този момент не е належащо да се поддържат " дотациите за газ, защото цените са спаднали, и даде обещание да ги приключи тази година.

В четвъртък финансовият министър съобщи, че е време да се понижат обществените разноски, с цел да се овладее годишният бюджетен недостиг и общият дълг на Франция, който е един от най-високите в 27-членния Европейски съюз.

И двете числа набъбнаха вследствие на отговора на Париж на рецесията с ковид и на внезапното повишаване на цените на силата.

" Жизнено значимо е да се форсира намаляването на дълга " от в този момент до края на втория мандат на президента Еманюел Макрон през 2027 година, настоя Льо Мер в изявление за районния ежедневник Courrier Picard. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР