Правителството на Франция, под натиск заради изоставане от съседите в

...
Правителството на Франция, под натиск заради изоставане от съседите в
Коментари Харесай

Франция обещава по-бързо ваксиниране след критики

Правителството на Франция, под напън поради закъснение от съседите в Европейски Съюз при имунизирането против К-19, даде обещание да разпределя имунизациите доста по-бързо и да навакса, предават международните информационни организации.

Здравният министър Оливие Веран съобщи, че повече от 2000 души са били имунизирани в понеделник - спрямо 264 000 до момента в Германия - и че "ваксинациите ще наваксат изоставането от съседите ни през идващите дни ".

Френското държавно управление се пробва да догонва съседите си от началото на имунизацията в целия Европейски Съюз, което беше обещано на 27 декември, отбелязва "Франс прес ".

Опозиционни политици разкритикуваха остро бавния прогрес като "скандал " и обявиха, че Франция е станала за посмешище в Европейски Съюз.

Президентът Еманюел Макрон, под напън да поеме персонална отговорност, се срещна през вчерашния ден с публични лица, в това число премиера Жан Кастекс, с цел да обсъдят задънената улица, в която е страната по тематиката.

"До четвъртък ще увеличим имунизирането значително ", увери Веран пред радио RTL, като настоя, че "ще бъдем на експоненциална крива ".
Сега Франция ще "засили, форсира и опрости " тактиката си за имунизиране, акцентира той.

Веран съобщи, че имунизациите за хора на възраст над 75 години, които не са в старешки домове, ще бъдат утвърдени до края на януари, обхващайки пет милиона души.

Той сподели, че акцията ще бъде разширена, с цел да включва пожарникари и домашни помощници над 50 години.

В момента Франция получава 500 000 дози ваксина, създадена от Pfizer/BioNTech на седмица, посочи Веран. След като бъде утвърдена за Европейски Съюз, 500 000 дози ваксина от Moderna ще бъдат добавяни всеки месец, добави той.

Опозиционни политици не бяха удовлетворени от обещанията на министъра, като Ксавие Бертран, президент на северния район О дьо Франс, настоя: "Искам държавното управление да ни каже истината: Точно какъв брой дози са поръчани от Франция? "

Бертран сподели, че има "неприятното усещане, че липсват ваксини ", до момента в който социалистът заместник-кмет на Париж Еманюел Грегоар попита: "Къде са дозите в този момент? "

Манон Обри, евродепутат от лявата групировка "Непокорна Франция ", сподели, че "2021 година стартира тъкмо както завърши 2020 година, с липса на подготовка, аматьорство и след фиаското във връзка с маските и тестването, в този момент имаме крушение с имунизациите ".

Междувременно двама депутати от опозиционната партия "Републиканците " приканиха Националното заседание да привика здравния министър да изясни ситуацията.
Скептицизмът по отношение на имунизациите затруднява задачата на държавното управление.

Само 40 % от французите желаят да вземат имунизацията в съпоставяне със 77 % във Англия, сочи изследване на публичното мнение от Ipsos Global Advisor предходната седмица в партньорство със Световния стопански конгрес.

Веран също по този начин съобщи, че Франция е разкрила "около 10 обвинени или доказани случая " на нов вид на вирусен вариант, появил се в Англия, като добави, че управляващите следят мощно заразния мутант вирус "като ястреби ".

Френските здравни управляващи оповестиха в понеделник 4022 нови случая на ковид, доказани през предходните 24 часа, като общо взеха 2,66 милиона.

Френските смъртни случаи от Ковид възлизат на общо 65 415, съгласно тях, след регистрирани 380 нови смъртни случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР