Правителството на Бразилия възобнови публикуването на общата смъртност от коронавирус,

...
Правителството на Бразилия възобнови публикуването на общата смъртност от коронавирус,
Коментари Харесай

Бразилия възобнови публикуването на данните за смъртността от коронавируса

Правителството на Бразилия възобнови публикуването на общата смъртност от ковид, откакто беше упрекнато, че се пробва да скрие мащаба на здравната рецесия , осведоми Агенция Франс Прес.

Управлението на президента Жаир Болсонару спря публикуването на общия брой на умрелите от ковид в петък, аргументирайки се, че приема нова методология и единствено ще оповестява умрелите през последните 24 часа в дневния бюлетин.
 Болсонару се жалва, че му пречат да ръководи Бразилия
Болсонару се жалва, че му пречат да ръководи Бразилия

Той обаче щял да продължи да служи на страната си

Това провокира обвинявания и гневни реакции . Дори Върховният съд разгласи в понеделник, че държавното управление би трябвало да върне остарелия формат.

Здравното министерство го направи във вторник. Починалите се усилиха с 1272 до 38 406. Бразилия е след Съединени американски щати и Англия по смъртност в света. Ведомството посочи, че броят на инфектираните набъбна до 739 503 - на второ място след Съединени американски щати.
 Бразилия с 37 312 умряли от ковид
Бразилия с 37 312 умряли от ковид

След ревизирането на данните

Експерти имат вяра, че действителният брой на инфектираните в Бразилия с население от 212 милиона души евентуално е доста по-висок поради лимитираното тестване.

Болсонару, който съпоставя вируса с " дребен грип ", е против консенсусния отговор в битката с пандемията, като предизвестява, че ограниченията за самоизолация излишно опустошават стопанската система. В петък той заплаши да извади страната от Световната здравна организация , което направи Доналд Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР