Правителството на Борис Джонсън разработва планове за спасителен фонд, който

...
Правителството на Борис Джонсън разработва планове за спасителен фонд, който
Коментари Харесай

Лондон готви помощ за бизнеса в случай на Брекзит без сделка

Правителството на Борис Джонсън създава проекти за избавителен фонд, който да подкрепи фирмите в риск при положение на Брекзит без договорка, съобщи вестник " Таймс ", представен от " Политико ".

Според изданието държавното управление е изготвило скришен лист с огромни английски работодатели, считани за най-изложени на риск. Строителството и производството са оценени като най-уязвимите браншове.

Британският министър Майкъл Гоув, отговарящ за приготовленията за овакантяване без договорка, удостовери, че министри работят по пакет за подкрепяне на фирмите в риск.

Очаква се тази седмица кабинетът на Джонсън да разиска избавителните проекти. Лондон е под напън да овладее икономическите последствия от възможен Брекзит без договорка, откакто в петък статистиката сподели, че страната е на крачка от криза.

Британската стопанска система се е свила с 0.2% от април до юни, което е първото й тримесечие с намаляване от 2012 година, сподели Националната статистическа работа. Икономистите дефинират, че има криза, след стесняване на стопанската система в две поредни тримесечия.

Статистиката отбелязва едва произвеждане, съпроводено с привършване на презапасяването поради Брекзит, което надминаваше другояче мощното потребителско търсене. Единственият бранш, отбелязващ напредък, е този на услугите - с 0.1%.

Министърът на финансите Саджид Джавид омаловажи данните, изтъквайки " забавящия се напредък в доста страни ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (641)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР