Правителството на Австралия обяви, че страната ще продължи да произвежда

...
Правителството на Австралия обяви, че страната ще продължи да произвежда
Коментари Харесай

Австралия ще произвежда въглища поне още едно десетилетие

Правителството на Австралия разгласи, че страната ще продължи да създава и изнася въглища „ доста след 2030 година “ макар предизвестията от върховен чиновник на Организация на обединените нации по климата, че в случай че не бъде отстранено изкопаемото гориво, ще навреди на стопанската система, съобщи CNN.

Коментарите, направени в укор на екологичния министър Кийт Пит, слагат Австралия в несъгласие с няколко други страни, работещи по премахването на въглищата до края на десетилетието.

„ Бъдещето на тази основна промишленост ще се взема решение от австралийското държавно управление, а не от задгранични органи, които желаят да го закрият, което коства хиляди работни места и милиарди експортни $ за нашата стопанска система “, написа Пит.

Австралия е вторият максимален експортьор на въглища в света. Страната има висок въглероден отпечатък на глава от популацията, който значително е подбуден от въгледобивната индустрия. Един австралиец отделя приблизително 17 метрични тона въглероден диоксид, до момента в който междинната стойност в световен мащаб е към 5 тона на човек по данни на Европейската комисия. От 176 нови плана, свързани с въглища, 79 са в Австралия.

Пит направи своя коментар, откакто пратеника на Организация на обединените нации по климата, Селвин Харт, съобщи, че световното елиминиране на въглищата не се случва задоволително бързо, „ с цел да предотврати световна климатична злополука “. „ Ние изцяло разбираме ролята, която въглищата и другите изкопаеми горива са играли в стопанската система на Австралия “, разяснява Харт, само че добави, че в случай че светът не отстрани бързо въглищата, „ изменението на климата ще нанесе провали в цялата австралийска стопанска система, от селското стопанство до туризма “.

Австралия се ангажира да понижи излъчванията си на парникови газове с 26-28% до 2030 година спрямо равнищата от 2005 година, заричане, което е надалеч под уговорките на Англия, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Например американският президент Джо Байдън разгласи, че за същия интервал страната му ще понижи излъчванията с 50-52%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР