Правителството му предлага нов закон, който ще замрази частната собственост

...
Правителството му предлага нов закон, който ще замрази частната собственост
Коментари Харесай

Трюдо: Канада трябва да въведе пълна забрана за купуване и продажба на оръжията

Правителството му предлага нов закон, който ще замрази частната благосъстоятелност върху всички късоцевни оръжия. Законът няма да забрани изцяло притежаването на револвери, само че ще направи пазаруването им нелегално.

Предложението на господин Трюдо идва дни след смъртоносна пукотевица в главно учебно заведение в Тексас, в прилежащите Съединени американски щати, където си отидоха 21 души.

„ Освен потреблението на огнестрелни оръжия за спортна пукотевица и лов, няма причина някой в ​​Канада да се нуждае от оръжия в ежедневния си живот “, изясни Трюдо пред кореспонденти.

Това е най-амбициозният опит до момента на неговото държавно управление да ограничи достъпа до огнестрелни оръжия.

Законопроектът също ще изисква пълнителите за пушки да бъдат преконфигурирани, тъй че да могат да побират не повече от пет патрона едновременно. И ще отнеме лицензи за огнестрелно оръжие на притежателите на оръжие, участващи в домашно принуждение или престъпения.

За разлика от Съединени американски щати, притежанието на оръжие не е записано в конституцията на Канада, само че огнестрелните оръжия към момента са известни, изключително в селските елементи на страната.

Канада към този момент има по-строги правила за владеене на оръжие от южната си съседка и всяка година записва по-малко произшествия с огнестрелно оръжие. Например всички оръжия би трябвало да се държат заключени и всеки, който желае да закупи огнестрелно оръжие, би трябвало да премине задълбочени инспекции.

Но през последните години имаше апели за в допълнение стягане на законодателството за оръжията, изключително след редица смъртоносни стрелби.
През април 2020 година въоръжен мъж, представящ се за служител на реда, умъртви 22 души по време на пукотевица в Нова Скотия - най-смъртоносната в историята на Канада.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР