Правителството и туристическият сектор стартират активен диалог за допълнително изсветляване

...
Правителството и туристическият сектор стартират активен диалог за допълнително изсветляване
Коментари Харесай

Кабинетът и туристическият бранш стартират диалог за допълнително изсветляване на бизнеса

Правителството и туристическият бранш започват деен разговор за в допълнение изсветляване на бизнеса. Министерството на туризма взаимно с представители на сектора и Министерството на финансите ще изработят съответни ограничения, които да подсигуряват, че добросъвестните хотелиери и ресторантьори, които градят имиджа на България като туристическа дестинация, няма да страдат от нелоялна конкуренция заради порочни практики. След като се оформят предложенията, ще бъдат разисквани и при реализирано единодушие ще се изготви съглашение сред държавното управление и бранша.

Това беше контрактувано на вчерашната среща на министър-председателя акад. Николай Денков с представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес. В диалога участваха също министърът на туризма Зарица Динкова и министърът на финансите Асен Василев.

В хода на срещата от сектора споделиха редица проблеми, трупани с години, които им пречат да работят умерено.

„ Най-големият капацитет за възстановяване е там, където са най-големите проблеми. Ако предложите решения, които са смислени, ще ги обсъдим и ще ги осъществяваме “, съобщи министър председателят акад. Денков.
Министър-председателят акцентира, че ефикасни дейности могат да бъдат осъществени доста по-успешно с поддръжката на сектора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР