Правителството е предпазливо не без основание по отношение на ,

...
Правителството е предпазливо не без основание по отношение на ,
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев: Нямаме добра организация за ваксиниране

„ Правителството е внимателно не без съображение във връзка с, по този начин и е по-света – там ограниченията даже се стягат “, разяснява по БНР доктор, ръководител на Националната пациентска организация, идното разхлабване на противоепидемичните меки от началото на месец февруари.
„ Освен това нашата здравна система има доста дефекти и когато болните се усилват, се вижда какво се случва. Така че ограниченията в този момент са много внимателни, ние ще бъдем късметлии, в случай че броят болни в този момент се резервира по този начин. А бяхме на едно от първите места по смъртност от вируса предходната година, това не трябва да се повтаря. “
Според Хасърджиев опазването на здравето ни сега има доста дефекти.
„ Сега се заплаща за бездействието за това да се реформира здравната система.
Относно нямаме добра организация, а няма и ваксини, които да стигнат за всички, даже те да изискат да бъдат имунизирани.
 Безплатна информация за акцията за имунизиране против COVID-19 на телефон 0800 14 515 Безплатна информация за акцията за имунизиране против COVID-19 на телефон 0800 14 515
Горещата телефонна линия за медицински съвещания в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура към този момент дава информация за к...
Най-важното е страната ни да имунизира и защищити хронично болните и възрастните хора, тъй като те в този момент са най-застрашени. Към тях би трябвало да се ориентирани всичките ни старания – електронно опазване на здравето, домашни грижи и достъп до най-съвременните медикаменти, ваксини и всякаква грижа – единствено това ще разреши да се върнем към естествения си метод на живот. "
По думите на доктор Хасърджиев в границите на една година фармацевтичните компании няма да могат да произведат нужното количество ваксини.
" Затова беше значимо България да си подреди вярно целите в опазването на здравето доста ясно - метаморфоза на лекарите, грижи за хронично болните пациенти и електронното опазване на здравето. Сега на безплатния телефон към Националната пациентска организация доста хронично заболели пациенти питат по какъв начин ще се лекуват, бременните също питат, тъй като някои от персоналните лекари са спрели да си подвигат телефоните, усложниха се доста от болесттите, доста от хората са без достъп до лекуване, тъй като беше ясно, че тази зараза няма да си тръгне. Тези хора ни търсят, тъй като се лутат и не знаят какво да вършат.
Аз виждам и опитите и на Министерството на здравеопазването и здравната общественост, само че това са безредни опити, тъй като години наред се пренебрегваха значими неща в опазването на здравето ", сподели още доктор Хасърджиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР