Правителството е одобрило допълнителни разходи по бюджета на Министерството на

...
Правителството е одобрило допълнителни разходи по бюджета на Министерството на
Коментари Харесай

С 13 млн. лв. увеличават разходите на Министерството на финансите за 2021 г.

Правителството е одобрило спомагателни разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2021 година в размер на 13 млн. лв..

Средствата са нужен за построяването и подобряването на инфраструктурата на територията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “, Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “, с цел да дават отговор на нужните условия за качество и да се облекчи прекосяването на моторни транспортни средства и на пасажери.

Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за тази година.

И трите Граничен контролно-пропусквателен пункт на България се явяват външна за Европейския съюз граница.

Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " е ситуиран на основния шосеен път и железопътната линия от Западна Европа през Истанбул за Азия и е един от най-натоварените. Изграден е и пункт за ветеринарен надзорен. Този Граничен контролно-пропусквателен пункт ще бъде завършек на бъдещата автомагистрала А6-Европа, която ще свързва сръбско-българската граница с Българското черноморие. Пътният сектор Калотина-София е част от паневропейския пътен кулоар X (Ниш - София).

Граничен контролно-пропусквателен пункт " Станке Лисичково " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златарево “ ни свързват с Република Северна Македония.

Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златарево "   се намира наоколо до Ново село в прилежащата страна и на към 25 км източно от град Струмица. Намира на към 20 км западно от град Петрич, а до Граничен контролно-пропусквателен пункт се стига по път III-198. Той е крайната точка на път А4, който свързва Скопие (през Щип, Радовиш и Струмица) с българската граница.

Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Логодаж “ (по-рано и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Станке Лисичково “) се среща се край село Логодаж, на към 20 километра западно от Благоевград и на 10 километра източно от македонския град Делчево. От българска страна до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Логодаж " се стига по път III-106. От македонска страна пунктът е последна точка на път А3,  свързващ Охрид с българската граница през Битола, Прилеп, Велес, Щип, Кочани и Делчево. Граничен контролно-пропусквателен пункт " Логодаж " не е ремонтиран повече от 30 година, откогато е бил издигнат. Съоръжението има единствено по една лента за излизане и влизане, които се употребяват от леки и товарни коли.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР