Правителството досега отказваше каквато и да е информация по случая

...
Правителството досега отказваше каквато и да е информация по случая
Коментари Харесай

„Български пощи“ се съживява след две седмици в кома

Правителството до момента отхвърляше каквато и да е информация по случая с хакерската атака

Две седмици след хакерската офанзива против системата на „ Български пощи “, съпроводена с тотално осведомително затъмнение от страна на държавното управление, държавното сдружение стартира да се съживява. Поне това оповестиха от самите пощи с прессъобщение. По-късно през днешния ден е очакван брифинг за публицисти.

От оповестената през днешния ден информация излиза наяве, че в пощенските станции към този момент се одобряват предложени и непрепоръчани вътрешни колета и пратки от корпоративни и частни клиенти, само че с условието услугата да е платена по банков път. Доставят се и вътрешни колета без натрапен платеж. Започва доставка в пощенските станции на интернационалните колета и пратки, за които не се дължат вземания, написа.

От 12:00 часа през днешния ден, 29 април, е допустимо заплащане на сметки за битови консуматори на "Енерго-Про " в пощенски станции. Списък на тези обекти е оповестен на уеб страницата на сдружението и ще бъде обновен непрестанно.

В пощенските станции могат да се изпращат данъчни заявления, като цените се заплащат по банков път. Работи се за възобновяване на услуги, свързани с заплащания и парични преводи в пощенските станции.

Припомняме, че в продължение на две седмици „ Български пощи “ не можеше да извършва основата си функционалност – приемането и изпращането на писма и колета. Държавното сдружение от дълго време е изтласкано в периферията на куриерския пазар в страната от частни компании – като „ Еконт “, мажоритарна благосъстоятелност на транспортния министър Николай Събев, и „ Спиди “.

Много компании и крайни клиенти обаче се стопират на държавните пощи, когато става дума за интернационалните доставки. Заради блокираната към този момент две седмици система обаче хората не знаеха какво се случва с пратките им. Потърпевши клиенти разясниха пред медиите, че при опит да получат повече информация пощенските чиновници – явно и те в незнание – ги съветвали да гледат телевизия и оттова да се осведомят за отстраняването на казуса.

Бе забавено и изплащането на пенсии и великденски добавки към хората, които към момента получават парите си през пощите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР