Близо 200 протокола съставиха от ОП ОКТ заради липсващи климатици

...
Близо 200 протокола съставиха от ОП ОКТ заради липсващи климатици
Коментари Харесай

Общината събра над 60 000 лева от глоби на превозвачите, заради липсващи климатици в Пловдив

Близо 200 протокола сформираха от Оперативна програма „ ОКТ ” поради изчезнали климатици в рейсовете от градския превоз в Пловдив. Това съобщи шефът на Организация и надзор на превоза Георги Стоилов пред TrafficNews . Той уточни, че санкцията е в размер на 300 лв., като към този миг събраната сума от глобите доближава 60 000 лв..
Прочетете още
Повод за запитването ни в тази връзка бе следващия сигнал за изчезнал климатик. Ежедневно читателите ни подават сигнали до медията ни, че са пътували в рейсове без работеща система, като термометрите доближават 40 °C, а някои демонстрират даже и повече.

В тази връзка стартираха изключителни инспекции на рейсовете, като формираните протоколи до този миг са близо 200.

„ Започнати са процедурите за налагане на неустойки. Глобата е в размер на 300 лв., като предходната година успяхме да глобим превозвачите с към 30 000 лв., а тази година сумата е двойна. Около 100 сигнала имаме единствено по телефона, а инспекциите не стопират ”, показа той.

Стоилов добави, че има осем екипа, които са в непрекъснато придвижване и ревизират за нарушавания в рейсовете по скица.

„ Има някои превозвачи, които взимат ограничения и отстраняват проблемите, само че има и такива, които към момента не са реагирали. Кметът на Пловдив също е всекидневно зает с тематиката. Проблемът е огромен, това се повтаря годишно. Дори и в рейсовете, в които има работещи климатици отново е мъчно да се задържи студ, защото вратите се отварят непрекъснато - на всяка спирка. От много време обсъждаме концепцията през лятото да се минава единствено от вратата начело, с цел да може по този метод да се запази по-ниска температура ”, добави още той.

Директорът на ОКТ показа, че инспекциите не са единствено за изчезнали климатици, а и за други нарушавания. Едно от по-честите нарушавания сега е движещи се рейсове с отворени порти.

Голяма част от водачите си разрешават да се движат с отворени порти поради горещото време, само че това крие заплаха за пасажерите, които могат да паднат по време на придвижване и да се случи сериозен случай.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР